Niestety jak ja sie pytałem a samą obudowę zegarów kiedy byłem w potrzebie i szukałem to ASO mi powiedziało że nie występuje sama obudowa. Teraz widzę że już jest w sprzedaży bo tak piszą koledzy z forum.
[O2] Pęknieta szybka w liczniku
Zwiń
X
-
u mnie pękniecie jest minimalne ale chce zmienić podświetlenie zegarów :twisted: i wczoraj razem z nico21 próbowaliśmy wyciągnąć licznik ale siedzi jak uparty i boję się że szybka pęknie cała. Dlatego najpierw zaopatrze się w szybke a potem będziemy wyciągać i modzić.
Enriquez ile :wink: ? jak coś to priv.
Komentarz
-
-
wysłałem PW.
co do wyjmowania to potrzebujesz dwa płaskie noże, które wciskasz pomiędzy tapicerkę a licznik pomiędzy górnymi zagięciami. Pooglądaj sobie liczniki na allegro i zobaczysz, gdzie są zaczepy. Takie pęknięcie szybki, czy ukruszenie to nic innego jak nieudolna próba wyszarpnięcia licznika.
[ Dodano: Pią 06 Sty, 12 11:30 ]
tu widać na drugim zdjęciu gdzie są zatrzaski:
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquez
[ Dodano: Pią 06 Sty, 12 11:30 ]
tu widać na drugim zdjęciu gdzie są zatrzaski:
http://allegro.pl/licznik-skoda-octa...986525787.htmlZałączone plikiJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez terrePowiem ci tak ja samochodu już nie miałem na gwarancji ale pojechałem się spytać czy może nie mają samej obudowy licznika, niestety nie posiadają trzeba jak coś kupic cały licznik już nie pamiętam ale cena podchodziła tak pod 2 tyś zł. Co jeszcze akurat mieli samochód w którym wymieniali licznik też mu pękła szybka powiedzieli mi że jest to wada fabryczna :/ Dodam że gościu miał chyba samochód na gwarancji.
Niestety - to jest wada fabryczna O2 ( nie objawia sie we wszystkich TDI ) - mój kolega wymieniał 2 x w ASO ( cały licznik ) - teraz pękła kolejny raz - olał sprawę i jeździ dalej
Komentarz
-
Komentarz